Velmumestan KesäVelmukerho

Kesän vauhdikkain kerho järjestetään tulevana kesänä! 

KesäVelmukerho tarjoaa  alakouluikäisille toimintaa kesäarkeen. Kerhossa leikitään, pelaillaan ja pidetään hauskaa yhdessä  liikkuen.  Säiden salliessa hyödynnämme Velmumestan ympäristöä ulkona leikkimiseen.

KesäVelmukerhoa pidetään kesäkuussa viikoilla 23-24. (6.6 - 9.6. ja 13.6 - 16.6.) Voit ilmoittautua yhdelle tai useammalle viikolle.

 

Ilmoita lapsesi mukaan KesäVelmuKerhoon

HUOM! Ilmoittautuminen KesäVelmuKerhoon päättyy, kun kerho on täynnä tai viimeistään 29.5.2022. 

 

Tiesitkö, että liikuntataidot kehittyvät kymmenen ensimmäisen elinvuoden aikana?

Lasten liikuntataidot, liikkuvuus ja liikehallinta kehittyvät ensimmäisen kymmenen elinvuoden aikana. Kaikkein kriittisin aika lienee päiväkoti-ikäisenä ja aivan alakoulun alussa – silloin on tärkeää, että lapsi liikkuu monipuolisesti ja hänelle kertyy eri tavoin haastavaa päivittäistä fyysistä aktiivisuutta.

Kiipeämiset, palloleikit ja juoksua sekä hyppyjä vaativat leikit ja pelit ovat erinomaisia liikuntataitojen kehittäjiä – liikuntataidot eivät kehity hyviksi pelkällä rauhallisella liikunnalla.

Luuston kehittyminen edellyttää riittäviä liikunnallisia ärsykkeitä. Liikunta on erityisen tärkeää kasvupyrähdyksen aikana. Siksi murrosiän kynnyksellä pitäisi harrastaa runsaasti hyppyjä, pyrähdyksiä ja suunnanmuutoksia sisältäviä, kehon painoa kannattavia liikuntamuotoja – esimerkiksi pallopelejä ja aerobicia.

Velmumestan tiloissa lapset pääsevät monipuolisesti kehittämään liikuntataitojaan Ninja Warrior-radalla, jossa pääsee mm. kiipeilemään, juoksemaan kaltevaa seinää tai loikkimaan estehyppelyssä.

 


Kuten tiedämme, lasten ja nuorten liikunta vaikuttaa terveyteen monen tekijän kautta.

Liikunta:

 • Kehittää tuki- ja liikuntaelimistöä
 • Parantaa painonhallintaa
 • Kehittää liikuntataitoja
 • Auttaa oppimaan vuorovaikutustaitoja ja reilun pelin henkeä
 •  Auttaa luomaan ja ylläpitämään sosiaalisia suhteita
   

Myös liikuntaan liittyvät myönteiset mielikuvat sekä liikuntatottumusten muotoutuminen edesauttavat terveyttä. Lasten tunnetaitojen kehittyminen tapahtuu myös harrastuksien ja ohjatun toiminnan kautta.

Kouluikäisen tunnetaitojen kehittymisen peruspilareita ovat:

 • Perustarpeista huolehtiminen
 • Hyväksyntä
 • Hellyys ja hoiva
 • Turvalliset rajat ja niiden valvonta
 • Monipuoliset virikkeet ja mielekkäät harrastukset
 • Ohjattu toiminta
 • Tuki sosiaaliselle kasvulle ja ikäryhmään osallistumiselle.
   

Velmumestan KesäVelmukerhossa lapsi pääsee kehittämään liikunnallisia taitoja sekä myös tunnetaitoja.

Kerho on puolipäiväinen, jolloin lapselle jää runsaasti aikaa nauttia myös lomailusta kotona perheen kanssa, mutta yksinäisiä tunteja on vain vähän, jos lainkaan.

Paljon tehdään yhdessä sisällä ja ulkona mm. pihapelejä ja leikkejä, kuten polttopalloa, ruutuhyppelyä, norsupalloa, rataharjoittelua Ninja Warrior-radalla sekä leikkimielistä kisailua. Lasten tarpeita ja toiveita kuunnellen kerhossa toimitaan myös pienemmissä porukoissa.

 

ILMOITA LAPSESI MUKAAN

 


Lapsen pitää saada hyviä kokemuksia liikunnasta.

 

Hyvin suunniteltu liikunta voi vahvistaa lapsen myönteistä minäkuvaa tai ainakin liikuntaan liittyvää minäkuvaa. Tämä edellyttää kuitenkin hyvien kokemusten ja palautteen saamista liikunnasta – muuten liikunta saattaa olla jo pienelle lapselle ikävä kokemus ja se voi estää lasta innostumasta ponnisteluja vaativista peleistä ja leikeistä.

Joukkuepelit ja yhdessä leikkiminen antavat mahdollisuuksia yksilöiden väliseen vuorovaikutukseen ja opettavat toisten huomioon ottamista. Perheliikunnan avulla lapset ja vanhemmat voivat monipuolistaa ja syventää keskinäistä vuorovaikutustaan. Joukkuepeleissä lapsi voi oppia esimerkiksi sääntöjen noudattamisen, reilun pelin ja myötätunnon merkityksen.

Jos mietit lapsellesi kehittävää ja liikunnallista toimintaa kesäarkeen, silloin Velmumestan KesäVelmuKerho on oikea paikka.
 

Näin aikaisemmat kerholaiset kommentoivat:

"Parasta kesävelmussa oli kaikki pelit ja leikit" - Miko 9v
"Laser-rata oli tosi siisti!" - Anton 7v
"Oli tosi kivaa piirtää ruutuhyppelyrata liiduilla" - Petra 10v

 

KesäVelmukerho tarjoaa mahtavia kokemuksia ja tekemistä kesäloman ajaksi, joista voi kertoa kaikille kavereille!

Kerhopäivät sisältävät 7-12 -vuotiaille suunniteltua ja ohjattua toimintaa. Kerhon toiminnasta ja ohjauksesta vastaa  liikuntaneuvoja Susanna Ekbom.


KesäVelmukerhoa pidetään kesäkuussa viikoilla 23-24. (6.6 - 9.6. ja 13.6 - 16.6.) Voit ilmoittautua yhdelle tai useammalle viikolle.

KesäVelmukerhon hinta on 69€/viikko.

KesäVelmukerhosta saat sisaralennusta -10€ kerhoviikon hinnasta. Mikäli varaat useamman kuin yhden kerhoviikon, saat 10€ alennuksen toisesta viikosta alkaen. HUOM! Alennuksia ei voi yhdistää.

 

 

KesäVelmukerhon aikataulu:

Ma - To klo 10.00-14.00.

 • klo 10.00-12.00 yhteiset pelit, leikit ja radat
 • klo 12.00-12.30 omien eväiden nauttiminen
 • klo 12.30-14.00 ulkopelit ja -leikit

Iltapäivän ulkoilu voidaan toisinaan pitää ennen välipalaa jolloin iltapäivä touhutaan Velmumestan sisätiloissa. Ulkona ollessamme käytämme Velmumestan edustaa sekä Monitoimitalon viereistä nurmialuetta. Ulkoilu tapahtuu säävarauksella.

Otathan omat välipalat mukaasi. Minimi osallistujamäärä yhdelle viikolle on 8 henkilöä.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittadu mukaan tästä.

HUOM! Ilmoittautuminen KesäVelmuKerhoon päättyy, kun kerhon osallistujamäärä on täynnä tai viimeistään 29.5.2022.

Risto Kallion raitti 2, 04600 Mäntsälä
 +358 40 417 2117
 mantsala@velmumesta.fi