Lasten ja nuorten ryhmät

Liikunta on paitsi terveellistä, myös lapsen normaalin fyysisen kasvun ja kokonaisvaltaisen kehityksen kannalta välttämätöntä. Lapsen tulee saada liikkua eri ympäristöissä, koska liikkuminen on tärkeää lapsen motoristen taitojen ja hermoston kehittymisen kannalta.

Liikkumalla lapsi hahmottaa omaa kehoaan ja suhdettaan ympäröivään maailmaan. Lisäksi liikuntataidot tukevat lapsen minäkuvan ja itseluottamuksen kehitystä.

FUN Velmumestan kurssitarjonta on suunnattu kaikenikäisille lapsille. Kurssit ovat ohjattuja ja toiminnot suunnitellaan ikäryhmälle sopiviksi. Kaikilla kursseilla noudatamme Velmumestan perusarvoja: Toimimme tasa-arvoisesti, kunnioitamme ja kannustamme toisiamme sekä autamme toisia tarvittaessa. Meillä ei kilpailuhenkisyys ole tärkeintä vaan uuden oppiminen ja oman taitotasonsa kehittäminen. Velmumestan kursseilla lapsi voi liikkua omana itsenään ja nauttia liikkumisen ilosta

Kurssit kestävät lukukauden ja tarjoamme joka vuosi uutta opittavaa uusien kurssien muodossa.

Mikäli haluat tulla kokeilemaan kurssia, ilmoitathan siitä vastaanottoomme. Kokeilukerran hinta on 15€ ja maksu hyvitetään mikäli jatkat kurssilla. Huomioithan, että kokeilukerta ei varmista kurssipaikkaasi, vaan sinun on tehtävä erikseen sitova kurssi-ilmoittautuminen nettisivujen kautta.

Mikäli samasta perheestä on useampi osallistuja kursseille, sisaralennuksemme on 15%. Alennuksen saa myös mikäli lapsi osallistuu useammalle kuin yhdelle kurssille. Alennus koskee vain toista kurssimaksua.

HUOM! Mikäli lapsellesi tulee poissaoloja kurssilta, yksittäisestä poissaolosta ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Ilmoitathan pidemmistä poissaoloista vastaanottoomme.

 

Syyskausi pidetään 14.8.-7.12.2023 välisenä aikana.

Katso syysKauden 2023 kurssiaikataulut tästä.

Uudet kurssilaiset saavat kaupan päälle Fun Velmumestan T-paidan!

Parkour on liikuntalaji, jossa pyritään siirtymään mahdollisimman sulavasti, nopeasti ja tehokkaasti paikasta toiseen. Parkourissa hyödynnetään kaikkia ympäristön esineitä ja rakenteita nopeaan ja katkeamattoman sulavaan liikkeeseen. Parkouraaja voi liikkumisessaan hyödyntää esimerkiksi kaiteita, kattoja ja parvekkeita ”ponnahduslautoinaan”.

Tunneilla käydään läpi liikkumisen perustaa, unohtamatta haasteita. 

 • 7-9v ohjaajana toimii Jori Kota-aho
  • 7-9v ryhmä 1 harjoittelee syyslukukaudella 2023 keskiviikkoisin klo 17:10 - 18:00 
  • 7-9v ryhmä 2 harjoittelee syyslukukaudella 2023 tiistaisin klo 18:10 - 19:00

 

 • 9-12v ohjaajana toimii Jori Kota-aho
  • 9-12v ryhmä 1 harjoittelee syyslukukaudella 2023 keskiviikkoisin klo 18:10 - 19:00
  • 9-12v ryhmä 2 harjoittelee syyslukukaudella 2023 torstaisin klo 17:10 - 18:00
  • 9-12v ryhmä 3 harjoittelee syyslukukaudella 2023 torstaisin klo 18:10 - 19:00

 

 • 12-14v ohjaajana toimii Jori Kota-aho
  • 12-14v ryhmä harjoittelee syyslukukaudella 2023 tiistaisin klo 19:10 - 20:00

VARAA PAIKKA!

Ninjaryhmissä liikutaan ja opitaan leikkien avulla. Liikkumisessa ilo ja yhdessä tekeminen on pääosassa ja siinä samalla harjoitetaan motorisia perustaitoja.

 • 3-4v, ohjaajana toimivat Susanna Ekbom ja Siiri Hietikko
 • ryhmä 1 harjoittelee syyslukukaudella 2023 tiistaisin klo 17:00 - 17:50
 • ryhmä 2 harjoittelee syyslukukaudella 2023 maanantaisin klo 18:00 - 18:50 
 • ryhmä 3 harjoittelee syyslukukaudella 5.10. alkaen torstaisin klo 17:00-17:50
  • HUOM! Ryhmä 3 alkaa vasta 5.10. ja kurssia pidetään yhteensä 11 kertaa 21.12. asti. Minimi osallistujamäärä on 6 lasta. Hinta 139€.

 

 • 5-6v, ohjaajana toimivat Susanna Ekbom ja Siiri Hietikko
 • ryhmä 1 harjoittelee syyslukukaudella 2023 tiistaisin klo 18:00 - 18:50 
 • ryhmä 2 harjoittelee syyslukukaudella 2023 maanantaisin klo 17:00-17:50
 • VARAA PAIKKA

Parkour-kurssilaisten toiveesta järjestämme Parkour -kurssin myös kesällä! 

KesäParkourissa kehitetään lajiominaisuuksia, kuten ketteryyttä, kestävyyttä ja reaktiokykyä. Tutut lajitaidot ovat mukana, kuten hypyt, kiipeily, tasapainoilu ja ylitykset.

Kurssille voi tulla mukaan myös ilman aikaisempaa kokemusta Parkourista.

Ohjaajana toimii tuttu Parkour-ohjaaja Jori Kota-aho

KesäParkour 7-12v 6.6.-11.7.2023 (yht. 6 kertaa):

 • tiistaisin klo 18-18.50

Kurssin hinta 79€.

VARAA PAIKKA TÄSTÄ!

Parkour on liikuntalaji, jossa pyritään siirtymään mahdollisimman sulavasti, nopeasti ja tehokkaasti paikasta toiseen. Parkourissa hyödynnetään kaikkia ympäristön esineitä ja rakenteita nopeaan ja katkeamattoman sulavaan liikkeeseen. Parkouraaja voi liikkumisessaan hyödyntää esimerkiksi kaiteita, kattoja ja parvekkeita ”ponnahduslautoinaan”.

Tunneilla käydään läpi liikkumisen perustaa, unohtamatta haasteita. 

Gladiaattorit-kurssilla kehitämme leikkien ja pelien kautta perusliikuntataitoja ja pidämme hauskaa samalla! Gladiaattorit toimivat yhdessä toisia kannustaen.

 • 7-10v ohjaajana toimii Jori Kota-aho
  • ryhmä harjoittelee syyslukukaudella 2023 tiistaisin klo 17:10 - 18:00

VARAA PAIKKA!

Akrobatiatunneilla opetellaan turvallisesti eri harjoitteiden avulla akrobatialiikkeitä ja kehitetään tasapainoa, sekä omaa tietoisuutta kehon liikuttamisesta. Kärrynpyöriä, puolivoltteja ja voltteja harjoitellaan pienten kehitysaskeleiden kautta turvallisesti velmumestan patjoilla, jossa jokainen pääsee tekemään oman tasoisia harjoitteita.

Uusien liikkeiden opettelun lisäksi akrobatiatunneilla tavoitteena on liikkuvuuden lisääminen ja tasapainon kehittyminen. Liikkuvuus ja tasapaino ovat tärkeitä niin liikkeiden ulkonäön kuin oman kehon terveen toimimisen kannalta.

Tavoitteena on oman kehon sujuva liikuttaminen, liikkuvuuden ja tasapainon kehittyminen ja uusien taitojen oppiminen.

 

 • Akrobatia 7-9v ohjaajina toimivat Emilia Tanskanen ja Siiri Hietikko.
  • Ryhmä harjoittelee syyslukukaudella 2023 torstaisin klo 18-18.50.

 

 • Akrobatia 9-12v ohjaajina toimivat Emilia Tanskanen ja Siiri Hietikko.
  • Ryhmä harjoittelee syyslukukaudella 2023 torstaisin klo 19-19.50.

Varaa paikka!

Fun Velmumestan kurssi-ilmoittautumiset sekä ehdot ja yleiset ohjeet
 

Fun Velmumestan kursseille ilmoittaudutaan ensisijaisesti nettisivujen kautta ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin kurssipaikasta. Tarkista mahdollisesti myös roskapostisi. Jos vahvistusviestiä ei tule, voit olla ilmoittautumisesta yhteydessä sähköpostilla mantsala(at)velmumesta.fi tai puhelimitse Vireuksen vastaanottoon 0404172117. Ilmoittautumisen yhteydessä on tärkeä huomioida, että huoltajan sähköpostiosoite ja puhelinnumero on varmasti ajan tasalla sekä oikein. Tarvitsemme sähköpostiosoitteen laskutusta ja tiedotusta varten sekä puhelinnumeron, jotta saamme huoltajan tarvittaessa kiinni kesken harjoituksen (esim. tapaturmat).

Mikäli kurssi on täynnä, voit lähettää meille sähköpostilla tietosi ja jäädä jonottamaan mahdollisesti vapautuvaa paikkaa. Mikäli kurssipaikkoja on vapaana kurssin alkaessa, voi kurssille osallistua kokeilukerralle erillisellä maksulla (15e). Kokeilumaksut hyvitetään lukukausimaksussa, mikäli lapsi jatkaa kurssilla! Erillisellä maksulla voi kokeilla kaksi kertaa, jonka jälkeen laskutetaan loppuosa lukukausimaksusta.

 

OLETKO VANHA KURSSILAINEN?

Edellisellä kaudella mukana olleiden harrastajien ei tarvitse ilmoittautua seuraavan kauden kurssille vaan paikka säilyy automaattisesti. Mikäli kurssipaikan haluaa peruuttaa tai vaihtaa paikan toiselle kurssille (esim. kun ikäkausi muuttuu), muistathan tehdä ilmoituksen ajoissa. Ilmoitamme  joka kauden päättyessä, mihin mennessä muutokset tulee olla tehtynä.

 

KURSSIPAIKAN PERUMINEN TAI KESKEYTTÄMINEN

Paikan peruuttamisesta on ilmoitettava sähköpostitse mantsala(at)velmumesta.fi 14vrk:tta ennen kurssin alkua ja sen jälkeen tehdyissä muutoksissa Fun Velmumestalla on oikeus periä 50% kurssimaksusta. Myöhemmin kuin 7vrk kurssin aloituksesta tehdyissä muutoksissa Fun Velmumestalla on oikeus periä koko maksu. Mikäli lapsi lopettaa kurssilla kesken kauden, ei osallistumismaksua hyvitetä takaisin. Pidempiaikaisissa sairastapauksissa (vähintään kuukauden täysi liikuntakielto) voimme katsoa korvausmenettelyä tapauskohtaisesti. Nämä ehdot koskevat myös iltapäiväkerhoa sekä kesävelmukerhoa.

 

POISSAOLOT JA NIIDEN KORVAUKSET

Erillisiä poissaoloja esim. sairauden tai loman vuoksi ei korvata. Mikäli lapsellesi tulee poissaoloja kurssilta, yksittäisestä poissaolosta ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Ilmoitathan pidemmistä poissaoloista osoitteeseen mantsala@velmumesta.fi 

 

VASTUUVAPAUTUSLOMAKE

Ennen kurssin alkua on jokaisella kurssilaisella oltava täytettynä vastuuvapautuslomake! Vastuuvapautuslomakkeen voi tulostaa nettisivujen kautta tai pyytää lomakkeen Vireuksen vastaanotosta tai kurssin ohjaajalta. Fun Velmumesta ei ole vakuuttanut osallistujia tapaturmien varalta, joten suosittelemme, että jokaisella on omiin tarpeisiin sopiva vakuutus.

 

Tulosta vastuuvapautuslomake

Risto Kallion raitti 2, 04600 Mäntsälä
 +358 40 417 2117
 mantsala@velmumesta.fi